Pasterizace hroznové šťávy
Milí vinaři,
zabýváme se zpracováním ovoce - pálením, moštováním a pasterizací (jablek a hrušek) a rádi bychom naše služby rozšířili o pasterizaci hroznové šťávy.
Samotná pasterizace hroznové šťávy není obvyklá praxe ve vinařství. Pokud však hledáte způsob, jak rozšířit Váš sortiment, rozšířit okruh zákazníků a ještě ekonomicky více zhodnotit Vaši práci, je naše nabídka určena právě Vám.
Pasterizace je proces zahřívání tekutin a šťáv na vysokou teplotu, při které se zabíjejí nežádoucí bakterie a mikroorganismy, které by mohly způsobit kvašení a znehodnocení šťávy. Prodlužuje se tak jejich trvanlivost, šťávy jsou zdravotně nezávadné a chuťově výborné. Výsledkem je vynikající chuť a kvalita, vysoce ceněná našimi zákazníky.
Výhody:
- zpracování přebytků surové hroznové šťávy, zvýšení odbytu
- ekonomické: výkupní cena za hrozny je obecně nižší než cena, kterou byste mohli získat z prodeje pasterizované hroznové šťávy
- pasterizovaná hroznová šťáva je nealkoholický nápoj, který může být konzumován všemi bez výjimky. Pro Vás by to znamenalo rozšíření okruhu zákazníků o další věkové skupiny - děti, řidiče, těhotné a kojící ženy a také ty, co nechtějí nebo nemohou pít alkohol, například kvůli nemoci a lékům.
Ještě bychom, velice stručně, zmínili pár benefitů pití hroznové šťávy:
- podpora imunitního systému (antioxidanty, vitamín C)
- prevence srdečních onemocnění (flavonoidy)
- zlepšení trávení
- podpora zdraví očí (lutein)
- zlepšení kvality pokožky (antioxidanty, ochrana před slunečním zářením)
Doufáme, že Vás naše nabídka oslovila a začali jste třeba o tomto druhu zpracování uvažovat. Více o pasterizaci naleznete v záložce Pasterizace moštů. Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte nás kontaktovat. Zakládáme si na osobním přístupu, jsme připraveni Vám nabídnout individuální řešení, které bude odpovídat Vašim potřebám a požadavkům (množství, balení, cena atd.).
Moc se těšíme na spolupráci s Vámi.
Fotogalerie

Krabička BIB. Vzduchotěsný vypouštěcí ventil VITOP je ukrytý uvnitř krabičky a je třeba ho vytlačit ven.
Potom si jednoduše naléváte, kolik potřebujete.